EN DE ES FR LT PL PT RO SE

Vytauto Didžiojo  Universitetas  (Lietuva)

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) įkurtas 1922 m. Kaune. 1950 m. beveik keturiasdešimt metų tarpukariu Kaune veikusi aukštoji mokykla buvo uždaryta sovietų valdžios sprendimu, tačiau 1989 m. universitetas buvo atkurtas bendromis Lietuvos ir išeivijos mokslininkų pastangomis.

Universitete veikia dešimt fakultetų: Humanitarinių mokslų, Ekonomikos ir vadybos, Informatikos, Gamtos mokslų, Socialinių mokslų, Katalikų teologijos, Menų, Socialinės gerovės, Politikos mokslų ir diplomatijos ir Teisės. VDU stojantiesiems siūlo rinktis iš 24 bakalauro, 46 magistrantūros bei 11 tęstinių studijų programų. Priimama ir į vientisąsias teisės studijas, 16 mokslo krypčių doktorantūrą.

VDU akademinė bendruomenė – tai daugiau kaip 9000 studentų, 550 dėstytojų ir mokslininkų, 16000 absolventų (po 1989 m.).

Kasmet prie universiteto bendruomenės prisijungia beveik šimtas studentų ir kelios dešimtys dėstytojų iš įvairių Europos ir pasaulio universitetų – jie atvyksta pagal dvišales bei „LLP / Erasmus“ akademinių mainų sutartis. VDU turi beveik 100 „LLP / Erasmus“ partnerių visame pasaulyje, yra pasirašęs 44 dvišalio bendradarbiavimo sutartis su universitetais Eu­ropoje, Azijoje, JAV, Japonijoje, yra 4 tarptautinių organizacijų narys.

Universitete galima išmokti 22 užsienio kalbų, tarp jų – japonų, kinų, turkų, arabų, senąją graikų, norvegų ar kitas. Per šias paskaitas studentai ne tik įgyja gerų kalbos įgūdžių, bet ir sužino apie kitų šalių kultūrą, papročius ir tradicijas.

 

 

REGIONISTIKOS KATEDRA

 

Regionistikos katedros tikslas - plėtoti ir gilinti regionų pažinimą, ruošti  skirtingų regionų programas ir skatinti studentus domėtis konkretaus regiono specifika. Šiuo metu Regionistikos katedra siūlo 2 magistro studijų programas: Baltijos regiono studijas ir Rytų Azijos regiono studijas.

 

Tarptautinis bendradarbiavimas

·       VDU Baltijos studijų srityje jau dešimt metų artimai bendradarbiauja su Tartu (Estija), Latvijos universitetu, Turku (Suomija), Bolonijos universitetais. Rengia konferencijas, seminarus aktualiomis regiono temomis.

·       Regionistikos katedra organizuoja Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursus užsieniečiams.

Kontaktai:

 

Doc. dr. Ineta Dabašinskienė

i.dabasinskiene(at)pmdf.vdu.lt

 

www.pmdf.vdu.lt

www.vdu.lt

Project team
::CONTACT        ::IMPRESSUM